Natuur in je achtertuin

Onbereikbaar

Struinend op de Fayersheide zie ik een jonge torenvalk op de torenvalknestkast heen en weer lopen. In de kast zit ook een jong. In alle rust. Ik heb mijn spottingscope mee en observeer meer dan een uur wat er gebeurt. Op de kast een afwisseling van lopen, huppen, vleugels uitslaan en stil zitten. Soms gaat dat in stilte. Soms is het geroep goed te horen. Roepen. Om contact, om eten. Je laten horen om niet vergeten te worden. Soms zijn dieren net mensen. Of andersom.

Na lange tijd komt papa aangevlogen. Hij heeft een muis mee. In de nestkast laat hij deze vallen. Het jong in de kast trekt beetje bij beetje de muis uit elkaar en eet hem op. Op de kast een hoop gefladder en gekrijs. Het eten een verdieping lager. Onbereikbaar. En zo gaat het met nog een muis en nog één. Mijn hart gaat uit naar het jong dat steeds meer van zich laat horen en zien. Steeds harder en aanweziger vraagt het om aandacht.

Pappa vliegt weer weg. Ik loop verder met de gedachte dat het ook in het leven van torenvalken niet altijd mee zit. En dat op de kast zitten niet het meest comfortabel is.

Foto: Jonge torenvalken op de Fayersheide.

1 thought on “Onbereikbaar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *