Natuur in je achtertuin

Vliegend buffet

Tweede Pinksterdag. Of beter gezegd: 1 juni. De dag waarop de horeca vanaf 12 uur weer deels open mag met alle aanpassingen die door corona nodig zijn.

De natuur heeft andere regels. De metselbijen zijn al weken aan het werk om broedkamer voor broedkamer te metselen in de bijenhotels in mijn achtertuin. Nu is het de tijd dat de larven groot worden. Als ze de kans krijgen.

Rond half 5 ‘s ochtends, toch ruim voor horecaopeningstijd, klinkt er getik. Ik sta op om uit het raam te kijken. Twee spechten die van een insectenhotelbuffet houden. Voor zichzelf? Voor hun eigen jongen? De bamboestokjes uit de hotels liggen verspreid over de grond. Open gepikt, met soms een overgeslagen larfje tussen een wolk van geel stuifmeel. Voor de metselbijen hoop ik dat in elk geval een deel van hun nageslacht uit mag vliegen.

Foto: Grote bonte specht op insectenhotel, Almelo

1 thought on “Vliegend buffet”

  1. Prachtig en beeldend beschreven Anke! Bijzonder zeg, om een grote bonte specht te zien die het bijenhotel te grazen neemt!! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *