Natuur in je achtertuin

Maanlandschap

Niet alleen overdag is er buiten wat te zien. In een heldere nacht staat de maan goed zichtbaar aan de hemel. De avond voor de supermaan van 8 april 2020 lijkt hij al bijna vol. Met mijn spottingscope, een grote veldverrekijker, is het maanoppervlak goed van dichterbij te zien.

Een oppervlak met vormen en kraters. Onderop de maan is ook het reliëf van het kraterlandschap goed te zien. Raar om te bedenken dat je op ruim 300.000 kilometer afstand reliëf en vormen kunt observeren. Ik blijf een tijd observeren, gewoon vanuit mijn tuin. Vrij dichtbij klinkt de wat spookachtige roep van de bosuil. Het is bijna nacht.

Foto: De nog-net-geen-supermaan op 7 april 2020 vanuit Almelo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *