Natuur in je achtertuin

Eerstelingen

In de natuur zijn er altijd de eerstelingen. De fitis die na maanden ineens weer te horen is. Eerst een paar en kort erna met velen. De eerste metselbijen. De eerste heikikkers. En de eerste vlinders.

In mijn tuin vliegt de eerste citroenvlinder van dit jaar. En net na het eerste boomblauwtje, zijn ze ineens met velen. De blauwtjes die voor de klimopheg in de achtertuin dartelen, allerlei manoeuvres uithalend. Soms uitrustend op een blad. Als ik een geland boomblauwtje observeer, zie ik het achterlijf wat persen. Er ligt een donkere druppel op het blad. Het blijkt geen eitje te zijn. Soms ontdek je ineens iets waar je nooit over nagedacht hebt. Ook vlinders ontlasten zich. En pleine public. En ik… Ik stond erbij en keek er vol interesse naar.

Foto: Boomblauwtje in de klimopheg, Almelo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *