Natuur in je achtertuin

Geluk op mijn pad

De overgang van winter naar lente. Een onverwachte vrije dag, vol zon. Tijd voor een lange wandeling, in natuurgebied het Springendal bij Ootmarsum.

Het voelt als niet zo mijn dag, deze dag. Soms heb ik van die dagen. Wel weet ik dat ik me na een lange wandeling fijner voel. Dat maakt wandelen zo mooi. In welke stemming ik ook vertrek, ik kom altijd vrolijker terug.

Een tafel in de vorm van een houten geluksklavertje langs het pad trekt mijn aandacht. Tafel en landingsplaats in één. Het steeltje van het klavertje vier bestaat uit eikenhouten paaltjes, die vliegende herten een voortplantingsplek bieden. Vliegende herten zijn enorme kevers.

Ik schiet in de lach als ik zie dat op de klaverbladen in geschreven Nederlands én Duits het vliegend hert welkom geheten wordt. Ik loop vrolijk verder. Soms ligt het geluk ineens op mijn pad. Al lopend mijmer ik na. Over vliegende herten die de dezelfde taal kunnen lezen als ik.

Foto: Voortplantingsplek voor vliegende herten, Paardenslenkte, Springendal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *