Natuur in je achtertuin

Bloeitijd

Het is februari. De berm van een zandpad staat vrolijk te bloeien. Terwijl de hagel striemend naar beneden valt en nog een paar keer stuitert voordat het op de grond blijft liggen.

De struiken in de berm zien er uit als de in mei en juni bloeiende brem. Met bloeitijdcrisis. De stengels zitten vol met venijnige lange stekels. Soms zie je ineens iets dat je nog niet eerder zag. Dat op iets bekends lijkt. Maar waarvan het plaatje niet klopt.

Een gaspeldoorn, zegt de plantenapp. Die houdt van zachte winters zoals deze. Ik glimlach. Een plant die in zijn geheel ‘houd afstand’ uitstraalt en die midden in een winterse hagelbui met haar vrolijke zelf alvast de lente aankondigt.

Foto: Gaspeldoorn, Landgoed Twickel, Delden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *