Natuur in je achtertuin

Onstuimig

Storm. Voor het eerst in lange tijd weer een stevige winterstorm met windstoten van meer dan 120 kilometer per uur. Bomen gaan om, takken breken af. En dus blijf ik weg uit het bos. Met tegenzin. Een binnendag, terwijl ik buiten wil zijn.

De dag erop is een dag met nog steeds zware windstoten. Ik besluit toch uit te waaien. Ik zoek de open vlakte op en word meegeblazen met de wind. Op de weg terug waait de wind pal tegen en gaat ademen moeilijk. De groepen geelgorzen, de vinken en de kraaien zijn druk met fourageren. Laag bij de grond. Tussen de hagelbuien door of fourageren ze ook er middenin?

De Deldeneres als strand bij de zee. Hoofd in de wind. Haar in de war. Mijn gedachten verwaaien. Mijn hoofd wordt stil.

Foto: Deldeneres, Delden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *