Natuur in je achtertuin

Regen

Het regent. De druppels blijven maar vallen, uren achter elkaar. Ik doe mijn regenpak aan en ga naar buiten.

Een oase van rust. Kilometers lang is er niemand. Er is wind en er is water. Er fourageert een grote groep zwanen op de akker en tientallen meerkoeten laten zich van de akker het water in glijden. Hun witte vlek goed zichtbaar tegen een donkere achtergrond.

En ik ben er. Stap voor stap vormt het pad zich onder mijn voeten. Mijn gedachten en ik, samen op avontuur. Nieuwe paadjes ontdekkend, mijn voeten vrolijk spetterend door de plassen. Onverwachts wordt het droog. Ik doe mijn capuchon af en struin verder.

Foto: Langs de Oude Bornsche Beek, Weleveld, bij Zenderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *