Natuur in je achtertuin

Kleurrijk

Op een wandelpad door de rietlanden, springen er voortdurend sprinkhanen weg. Ze zijn zo rap, dat er alleen een flits te zien is. In gedachten zie ik mijn jonge ik met een schepnetje plastic kikkers vangen, die uit een elektronische vijver op de keukentafel ad random omhoog springen. Dat ging voor mijn gevoel toen net zo snel als de sprinkhanen nu.

Ineens blijft er een sprinkhaan zitten. Een moerassprinkhaan. Prachtig gekleurd over het hele lijf. En wonderlijk genoeg in een kleurenspel dat een schutkleur geeft tussen het groen van het riet. In mijn beleving heeft de moerassprinkhaan van alle Nederlandse sprinkhanen het mooiste jasje aan.

Foto: Moerassprinkhaan in Nationaal Park Weerribben-Wieden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *