Natuur in je achtertuin

Scheurwerk

Op de campingtafel ligt een stukje ham. Net als ik het weg wil gooien, komt er een wesp aangezoemd.

Hoewel de ham net zo groot is als de wesp zelf, weerhoudt haar (hem?) dat er niet van met haar sterke kaken stukjes af te scheuren. Elk los stukje vliegt ze weg, naar een nest dat ik niet kan zien. Net zolang totdat de wesp mijn campingtafel leeg gegeten heeft.

Wespen zijn krachtpatsers en scheurwonders. Ik gedachten verschijnt een filmpje. Ik mezelf met mijn kaken iets aan stukjes scheuren dat net zo groot is als ikzelf. Een potsierlijk gezicht. Maar ik ben liever lui dan moe en laat het scheurwerk graag aan wespen over.

Foto: Wesp in Ossenzijl, Nationaal Park Weerribben-Wieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *