Natuur in je achtertuin

Mysterie

Peddelstruinen. In een solokano rondlummelen. Heerlijk ontspannend, geen gericht doel en zien wat je onderweg tegenkomst. Vertragen laat nieuwe dingen zien, die je niet ziet als je ze snel voorbij gaat.

De Weerribben is een kanoparadijs. Vaak gepeddeld daar, net zoals verschillende vrienden dat doen. Toch hebben we nog nooit gezien wat kanoslenterend wel opviel, op een plek waar we samen honderden keren geweest zijn. Een luchtzak. Tientallen luchtzakken. Een geleiachtige, doorzichtige zak, met allemaal witte vlekjes. Onder water, tussen boomtakken. Een mysterieus geheel.

Het blijken waterzakmosdiertjes. Een luchtzak bestaat uit een grote kolonie mosdiertjes. Een vrij onbekende exoot, die laat zien dat het water schoon is. Ze worden gegeten door vissen, rivierkreeften en sommige insecten. En vanaf nu, tijdens het kanoën ook gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *