Natuur in je achtertuin

‘MacWild’

Het allerleukste vind ik het om wild te spotten als ik aan het wandelen ben. Op onverwachte momenten loopt er dan een edelhert langs, een wild zijn of een das. Alert zijn en rondkijken.

Wandelen, struinen, bij zonsopgang of zonsondergang. Ik doe het (te) weinig, omdat het altijd wat met mijn dagritme doet. En soms kom ik gewoon tijd te kort.

Pas ontdekte ik de ‘MacWild’, drive-in wild spotten. Bijvoorbeeld wilde zwijnen, reeën, damherten en edelherten. De zwijnen dichtbij de auto. Een meter of vier. De auto parkeren bij een wildscherm. Achter het scherm een veld vol wilde zwijnen met jongen. Tientallen. Een wild zwijn dat haar jongen zoogt. Een groep edelherten met jongen. Een grote vleermuis, waarschijnlijk een meervleermuis. Geweldig om te zien. En dan weer de auto in, nagenietend van deze superluie wildexcursie.

Foto: Zogend wild zwijn, Hoog Buurlo, Veluwe.

1 thought on “‘MacWild’”

  1. Ik wandel graag, kijk om me heen en ben alert, maar………… edelherten, zwijnen of een das….? Ho maar! Maar ja, ik zie ze niet in de Achterhoek……….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *