Natuur in je achtertuin

Tegenwicht

Steenmarter op de Fayersheide (Vriezenveen)

We lopen op over een strook gras tussen bos en een houtwal. Mijn metgezel hoort een vogel en we staan stil om te luisteren. Als ik stil sta, zie ik andere dingen dan als ik loop. Er beweegt ineens iets in mijn ooghoek.

Een steenmarter klimt in een dode berkenstomp. Hij zoekt insecten onder de bast. Hij springt, hij strekt, maakt met zijn poot de schors los en maakt alle bewegingen die hem helpen om bij zijn eten te komen. We kijken en blijven kijken. Pas na een minuut of 10 loopt de marter verder.

We zijn blij en genieten samen volop na van dit moment. Ook later als de ontmoeting met de marter in mijn gedachten komt, geniet ik weer volop.

Genieten. Doen waar ik blij van word. Me laten verrassen in wat ik tegenkom. Een heerlijk tegenwicht voor de minder mooie momenten die er -net als in elk leven- ook in mijn leven zijn. Soms gebeuren er ingrijpende dingen in een leven, die je niet kiest en die je niet kunt veranderen. Toch heb ik wel een keuze. Die is het allermooiste van mijn leven te maken dat ik kan. En keuzes te maken die daarbij passen. En soms… kom ik dan opeens een steenmarter tegen.

1 thought on “Tegenwicht”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *