Natuur in je achtertuin

Feeënlampje

Feeënlampje op de Empese en Tondense heide.

Wit. Een kleur in de natuur die aanwezig licht weerkaatst in het donker. Daarom werden vroeger berken langs wegen aangeplant, omdat je bij maanlicht zo kon zien waar de weg loopt. Ook aan grassprieten is er af en toe wat wits te vinden. De feeënlampjes lichten op in hetzelfde maanlicht.

Een feeënlampje is de eicocon van de Grote Lantaarnspin. Zij spint een lantaarnvormige cocon voor haar eitjes, een cocon met twee verdiepingen. De jonge spinnetjes leven bovenin, de oudere verhuizen naar beneden. Al vrij snel na het maken van de lantaarn, bedekt de Grote Lantaarnspin de cocon met zandkorreltjes. Zodat deze minder zichtbaar is. Een verborgen lichtje, in het gras.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *