Natuur in je achtertuin

Nachtleven

Zwart beertje

Struinend over een pad op de grens van bos en grasland, zie ik uit mijn ooghoek iets bewegen in het gras. Een zwart beertje. Een nachtvlinder, die ook overdag vliegt. Dat is fijn, voor een uitgesproken dagmens als ik.

Nachtvlinders. Vlinders zonder knopjes op hun voelsprieten, maar met draadvormige of geveerde ‘sprieten’. Ik zie ze vrij weinig, omdat de meesten vliegen als ik slaap. Met een speciaal nachtvlinderlichtscherm kun je ze lokken, ontdekte ik dit weekend. Midden in de nacht, meer dan 50 soorten op 1 locatie. Prachtige vormen en kleuren, afgedekt door het duister. Als je het weet en tijd neemt, stap je in een verborgen schitterende wereld.

1 thought on “Nachtleven”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *