Natuur bij de buren

Rupsjes

Grijze mees in Pichetti Ranch Open Space Preserve, Californië

Op een ochtend kom ik rond een uur of 9 aan op de parkeerplaats van een mooie wandelplek. De parkeerplaats is leeg. Ik ben alleen.

Ik loop het pad op. Rechts bomen en links een hek. Vanuit de bomen lopen er tientallen glinsterdraden naar het hek. Er hangen kleine groene rupsjes aan. Ik ben de eerste die er loopt deze ochtend: ik kan alleen verder als ik door de draden loop. Al snel kruipen er overal groene rupsjes over mijn shirt.

Wandelslenteren. Bij de vijver observeer ik vanaf een omgevallen boom de rode salamanders die vanuit de diepte af en toe adem komen halen aan het oppervlak. De kikker- of salamandervisjes die met honderden in ondiep water bewegen. En dan slenter ik verder en blijf staan bij een grote eik. Een vogel slaat alarm. Een grijze mees. Met nest, vermoed ik. Ik ga weer zitten, weer op omgevallen boom. Observeren wat de mees doet. Terwijl ik stil zit, durft de mees haar nest in te gaan. En vliegt rups na rups haar nest binnen. En feestmaal in een rupsenbos.

1 thought on “Rupsjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *