Natuur bij de buren

Enge insecten

Libellehuidjes, Bear Gulch Reservoir, Pinnacles National Parc, Californië

Water. Zand. Waterplanten. Een paradijs, ook om als kind te spelen. Zeker op zo’n mooie plek als het stuwmeer van Bear Gulch. Windstil, de omgeving spiegelend in het wateroppervlak.

Ik krijg van mijn nichtje en neefje ‘eten’ aangereikt, dat bestaat uit zand met waterplanten. Heerlijk, zo’n eindeloze fantasie. Ineens word ik aan mijn hand meegetrokken. Mijn neefje laat hout zien, met daarop ‘creepy insects’. Een uitspraak die hij met zijn hele gezicht en lichaamstaal ondersteunt. Prachtig om met zijn beleving de natuur te bekijken.

Als ik beter kijk, zie ik dat er een gat in de libellelarvehuidjes zit. Daar waar de libelle ‘geboren’ werd, bleef zijn larvevorm bestaan. Elk detail is zichtbaar. De bollen van de ogen. De segmenten van het achterlijf. De poten. Een leeg omhulsel, misschien wat ‘eng’. En tegelijkertijd zo indrukwekkend mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *