Natuur bij de buren

Kleurenspel

Maskertroepiaal

Terwijl ik wandel rondom een meertje in Californië, landt er een felgele vogel in de boom voor me. Ik vind ‘m prachtig. En na een paar seconden vliegt hij weg. Zo jammer, ik had hem zo graag langer bekeken.

Ik heb nog een dag voordat ik weer naar huis vlieg. Een dag waarin ik extra om me heen kijk, in de hoop nog een glimp van ‘m op te vangen. Het laatste half uur buiten, op mijn verblijfsadres, landt er ineens een felgele vogel in een struik in de tuin. Hij eet van de bloemennectar. Kijkt rond. En eet verder. Ik geniet en pak mijn camera voor een foto. Zo mooi, een geel-rood kleurenspel.

Het blijkt een ‘hooded oriole’, zegt mijn vogelboek. Met een poëtische Nederlandse naam: een maskertroepiaal. Een pareltje.

2 thoughts on “Kleurenspel”

    1. Wat is het leuk om je verschillende natuurervaringen te lezen Anke!
      Zoveel verschillende onderwerpen…. je hebt er een antenne voor! Een mooie blog !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *