Natuur in je achtertuin

Levende oase

Sallandse heuvelrug in de stromende regen

Het lijkt een echte binnendag. Stromende regen, waterkoud en wind. Omdat de hele dag binnen wat lang is, er toch maar even uit om de benen te strekken. In het bos het geluid van de regen en de wind. Langs de boomstammen stroomt het water als een rivier naar beneden. Niet recht omlaag, maar met kronkels. Het patroon is net als die van een rivierdelta vanuit de lucht gezien. Op de zandpaden die van de heuvelrug omlaag lopen, stroomt het water in een zelfde kronkelpatroon naar beneden.

Het bos lijkt leeg. Leeg van mensen. En leeg van dieren. En toch… ineens beweegt er wat tussen de bomen. Op de grens van bos en open land. Een levende oase. Tientallen vinken. Die voedsel zoeken tussen de bladeren op de grond en in de bomen. Hippend op de grond en vliegend van tak naar tak. Als we verder lopen, is het bos weer leeg. Lijkt het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *